İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Proje koordinatörü, proje ekibi içerisinde yer alan ve proje yöneticisi ile birlikte bir projenin başarılı bir şekilde ilerlemesi ve planlanması hakkında her türlü çalışmayı yürüten kişilere verilen isim olmaktadır. Proje koordinatörü, her zaman için belirli olan aşamalarda görev alarak bir projenin yürütülme aşamasına önemli katkılarda bulunan kişiler olmaktadır.

Proje koordinatörleri; projelerin planlama, uygulama ve denetleme gibi bütün aşamalarında görev alan kimseler olmaktadırlar. Aynı zamanda bir projenin yürütülmesi aşamalarının, en iyi şekilde düzenlenmesini sağlamaktadırlar. Proje koordinatörleri elde olan projeler için iş planı oluşturmaktan sorumlu oldukları gibi projelerin mali aşamaları ile de ilgilenen kişiler olmaktadırlar.

Proje Koordinatörü Nedir?

Projeler firmalar için en önemli işlerden birisi olup, projelerin geliştirilmesi aşaması kadar, hayata geçirilmesi de profesyonel bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu aşamalarda devreye giren proje koordinatörü sayesinde, bütün projelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde gelişmesi ve yürütülmesi sağlanabilmektedir. Proje koordinatörleri her zaman için proje yöneticisi ve ekipler çalışan ve onlara liderlik eden kişiler olmaktadır.

Bu bağlamda bir proje koordinatörü projelerin düzenlemesini sağlayacak adımları etkinleştiren ve bu adımların yerine getirilmesini sağlayan önemli kişilerdir. Aynı zamanda proje koordinatörleri projeler için belirli bir plan oluşturan ve bu plan doğrultusunda çıkan sonuca göre bütçe planlamalarını da yapmaktadırlar. Proje koordinatörleri projelere bir bütün olarak yaklaşıp, her aşamanın sağlıklı olarak yürütülmesine yardımcı olmaktadırlar.

Proje Koordinatörlerinin Sorumlulukları Nelerdir?

Proje koordinatörleri en genel tanımı ile bütün projelerin düzeninin sağlayan ve projelerin en iyi şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olan kişiler olmaktadır. Bunlara bağlı olarak proje koordinatörlerinin bazı sorumlulukları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Projenin en iyi şekilde oluşturulması ve yürütülmesi için bütün aşamaları oluşturmak
  • İlgili olan projelerin bütçe planlamalarını yapmak ve bütçeyi kontrol etmek
  • Projelerin taşıdıkları riskleri ve kazanımlarını tespit etmek
  • Bütün projeler için risk yönetimi planlaması hazırlamak
  • Bir proje için gerekli olan raporları hazırlamak
  • Projelerin bütün iş takiplerini yapmak
  • Projeleri denetlemek
  • Proje için hedef kitle çalışmaları ile ilgilenmek

Yorum bırak

Phone
WhatsApp
WhatsApp
Phone